Японски нож SATAKE е с острие 200мм.
Дизайнът на дръжката е европейски, форма на острието Chef/Gyuto.
Удобен и изключително остър той е подходящ както за любители така и за професионалисти.
По острието има вдлъбнатини, които освен по интересен външен вид също не позволяват на храната да залепне при рязане.
Този японски готварски нож е много добър вариант за среден клас - бюджетен и с високо качество.
Конструкцията е Full Tang с 3 стоманени нита на дръжката, за да е стабилен и здрав ножа.
Ръчно двустранно заточване под ъгъл от 15 градуса и закален режещ ръб на ножовете прави ножовете Satake необичайно остри.
ВНИМАНИЕ! Използвайте ножa с повишено внимание поради изключителната острота!
Изработен е от японска стомана на Aichi steel - 440 + молибден (неръждаема стомана)
Ъгъл на заточване - 12-15 градуса
Твърдост на стоманата - 58 ± 1 HRC
Дръжка: ABS смола
Произход - Япония,Секи
Вносител - Chefsblade
пецификации | |
Вид на стоманата | 440 + молибден |
Твърдост на стоманата, HRC | 58 ± 1 HRC |
Дължина на острието | 20 см |
Материал на дръжката | Полиацетална смола |