• Начало »
  • Новини »
  • МЕЗЕТА ТРУХЧЕВАТА КЪЩА ОТЛИЧЕНИ С НАГРАДА "ИНОВАЦИИ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ТРАДИЦИИТЕ ЗА ХРАНА И НАПИТКИ"

МЕЗЕТА ТРУХЧЕВАТА КЪЩА ОТЛИЧЕНИ С НАГРАДА "ИНОВАЦИИ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ТРАДИЦИИТЕ ЗА ХРАНА И НАПИТКИ"

9 юни 2023
МЕЗЕТА ТРУХЧЕВАТА КЪЩА ОТЛИЧЕНИ С НАГРАДА "ИНОВАЦИИ И СЪХРАНЯВАНЕ НА ТРАДИЦИИТЕ ЗА ХРАНА И НАПИТКИ"

За 12-та поредна година с лекотата на розовия аромат се проведе Фестивалът на виното розе ROSE WINE EXPO KAZANLAK 2023 в гр. Казанлък.

В първия уикенд на юни (3 – 4 юни 2023 г.) над 50 винарски изби и произовдители на храни от всички краища на България се срещнаха в едно от най-омайните и красиви кътчета през май – Казанлък и Долината на тракийските царе. Събитието е по време на вековения земеделски празник, свързан с производството и преработката на рози и обръща сетивата ни към изкуството да виноправенето. 

Ние от "Мезета Трухчевата Къща" също взехме участие и преставихме нашиате деликатеси. Определено може да се каже, че имаше изключително голям интерес към продуктите, които произвеждаме. Сред производителите на вино и храни, бяха отличени със "златен плакет: и "злетен киликс". Ние имахме честа да бъдем удостоени със златен плакет за "Иновации и съхраняване на традициите за храна и напитки"

Сърдечно изкаваме своите благодарности на организаторите допринесли за този прекрасен празник и на всички посетители, които успяха да се докоснат до "Фестивала на Виното Розе"!